EVTEKS u Istambulu je jedna od dvije najveće izložbe kućnog tekstila u svijetu koje je posjetio Dekor Stil Iz Banja Luke. Međunarodni sajam održan je po 25. put dok se 26. planiran za april 2020. godine u Istanbulu.
Evteks je ugostio vodeće brandove i proizvode svjetskog kućnog tekstila.
Zemlje Španija, Maroko, Portugal i Kina, Holandija, Belgija, Indija, Grčka, Ukrajina, Egipat, Bangladeš, Pakistan, Njemačka, Jordan, Iran, Francuska, Austrija i druge zemlje svijeta. EVTEKS je okupio 800 kompanija, od čega preko 150 međunarodnih.
EVTEKS u Istanbulu je međunarodni sajam kućnog tekstila koji svake godine privlači nove važne uvoznike iz cijelog svijeta. To je jedna od najvažnijih poslovnih platformi za industriju. Visokokvalitetan portfelj proizvoda, veliki broj različitih proizvoda i brojni međunarodni izlagači čine ovaj događaj važnom informacijskom platformom. Posjetitelji ovdje mogu vidjeti nadolazeće trendove.

U cjelini, organizatori su dočekali pet dana sajma, od 24. do 28. aprila 2018. godine, oko 135.158 posjetilaca iz 120 zemalja na EVTEKS-u u Istanbulu.

Jedan od popularnih brendova Dekor Stil-a je HIEDRA. Sve boje života su u Hiedra materijalima za kućnu kolekciju raznih dekorativnih predmeta.

DEKOR STIL pruža profesionalno i stručno savjetovanje za uređenje stambenog i radnog prostora.

BESPLATNA idejna rješenja, šivanje po MJERI, slanje širom BiH i u inostranstvo samo su neke od pogodnosti koje možete dobiti kod nas u Dekor Stilu-u (Banja Luka i Prnjavor). Za uređenje većih objekata izlazimo na teren.

Kvalitet na prvom mjestu!